Кольо Колев: От атаката срещу Елена Йончева пострада ГЕРБ

Борисов и Радев говорят почти еднакви неща. Румен Радев от встъпването си в длъжност си избра позицията да говори от позицията на недоволните. През цялото време той твърдо следва тази линия да говори от името на хората, избутани настрани от живота. Това каза социологът Кольо Колев в предаването „Офанзива“ по Канал 3.

Според него конфронтацията между президент и премиер не виждам какви вреди може да нанесе. „Сигурен съм, че определени кръгове упражняват натиск върху Радев за създаване на нов политически обект. Има огромна ниша в страната, която се нуждае от алтернатива. Тази надежда и омерзение към статуквото. Наблюдава се и във Франция, чрез бунт срещу политическото статукво. И у нас се търси алтернатива. 2 милиона човека живеят на ръба на мизерията. Всичко случващо се е гневът на хората, които усещат, че властта живее на техен гръб“, заяви Колев.

Социологът прогнозира, че ако Радев се яви със свой политически проект, той ще дръпне много избиратели от останалите политически сили.

От атаката срещу Елена Йончева пострада ГЕРБ. Тя е трябвало да знае, че парите на Цветан Василев са мръсни, смята Кольо Колев.

По думите на социолога, изследване на агенция „Медиана“ от преди ден показва, че БСП води пред ГЕРБ с 1,5% преди евроизборите.

Дискусиите са закрити за тази страница