Кой как чете Истанбулската конвенция

Тази седмица политиците буквално катастрофираха в темата Истанбулска конвенция и отложиха ратифицирането й. Какво видяха хората в текстовете на конвенцията? 

„Не смятам, че като се приеме Истанбулската конвенция, нещо у нас ще заработи. Трябва да заработят законите, които имаме, а ние имаме прекрасни закони. Въпросът е как се прилагат. Какво ще се промени, когато приемем Истанбулската конвенция?”, попита в студиото на „Събуди се” Андрей Слабаков. 

„Проблемът в Истанбулската конвенция според мен е свързан с т.нар. „трети пол”. Това е целият проблем – за тези нестереотипни роли на пола, които родителите се притесняват, че те трябва да бъдат обяснявани на децата и че те биха подтикнали децата към нещо ново, което за повечето от нас не е нормално”, коментира Евгения Калканджиева. 

А към кого е насочена Истанбулската конвенция? 

„Истанбулската конвенция не е насочена към европейците, а към имигрантската вълна, защото обрязването на момичета не е европейски обичай. Искам да блатодаря на Българската православна църква, че анатемоса Истанбулската конвенция”, добави Андрей Слабаков. 

Дискусиите са закрити за тази страница