Кметът на Шумен ще санкционира снегопочистващи фирми

Фирмите, които отговарят за снегопочистването на Шумен, ще бъдат санкционирани заради ненавременното почистване на уличната мрежа. Това е заявил на среща с техни представители кметът на областния град Любомир Христов, съобщават от общинския пресцентър, цитирани от БГНЕС.

Той е изразил възмущението си, че в 6.00 часа сутринта не е видял нито една машина по улиците на града.

По думите на Асен Тодоров от фирмата, която има задължението да чисти малките улици в града, шест от десетте машини с които разполагали били повредени. Валентин Велев от фирмата, която почиства северната част на града е признал, че са подценили ситуацията и не са преценили, че въпреки малката снежна покривка ще се получи заледяване. Представителят на третата фирма е информирал, че улиците в техния район – южно от булевард „Симеон Велики“, били вече обработени веднъж.

„За съжаление гражданите, които тази сутрин тръгнаха с колите си за работа, се сблъскаха с огромни проблеми. Започваме с два сантиметра сняг и не можем да се справим“, е отбелязал на срещата Христов.

Той е обърнал внимание и на общинските предприятия „Чистота“ и „Строителство и благоустройство“, които също имат отговорности по почистването на улиците в града, че не са си свършили добре работата.

Любомир Христов е предупредил представителите на фирмите, че ако ситуацията се повтори, санкциите ще са в доста по-големи размери.

 

Дискусиите са закрити за тази страница