Катастрофа в Северна Корея уби десетки китайски туристи

Катастрофа в Северна Корея взе много жертви сред китайски туристи, съобщи Министерството на външните работи на страната, предаде AFP.

Китайската държавна телевизия по-рано съобщи чрез туит за повече от 30 загинали при падане на туристически автобус от мост в Северна Корея. Впоследствие съобщението в Туитър беше изтрито.

Китайската страна е била информирана за инцидента, станал в неделя вечерта, и от посолството са се отзовали на мястото и ръководят спасителната акция, се казва в изявление на външното министерство.

Той е станал в провинция Северен Хванхе, уточнява външното министерство. Групата е пътувала с автобус от град Кесън към столицата Пхенян, според независимият базиран в Сеул уебсайт NK News, който цитира неназован източник на информация.

Държавната телевизия излъчва кадри на преобърнатото превозно средство.

Десетки хиляди китайски туристи посещават Северна Корея всяка година. Те са и основната част от чуждестранните туристи в страната. Китай и Северна Корея – съюзници от ерата на Студената война – споделят дълга сухопътна граница и извършват полети между двете държави.

Дискусиите са закрити за тази страница