Какво време ни очаква през новата година?

Предупреждения за сняг и виелици в неделя. Обявени са жълти кодове за осем области в страната. Възможни са навявания. Внимавайте ако сте на път, особено в Северна България.Термометрите в София отчитат -3 градуса и прехвърча сняг.

„В Североизточна България и Предбалкана наистина има обявени жълти кодове за снеговалеж, тъй като там се очаква той да е по-интензивен и с по-значително количество. Очакват се до 5-10 сантиметра. Толкова ще е и снежната покривка. Това, в съчетание с вятъра, който ще е умерен, а временно и силен, ще създава условия за виелици”, обяви дежурният синоптик в НИМХ Христо Христов.

„Снеговалежите ще продължат и през нощта. През утрешния ден валежът ще спре. В Източна България вятърът ще се усили. Там за утре е обявен жълт код за силни ветрове. Валежът ще спре на 31 декември и ще има доста слънце през деня. Температурите през деня ще се повишат, но сутрешните ще останат ниски”, заяви той.

„През новогодишната нощ се очаква отново да се усили северозападният вятър. С него ще започне ново понижение на температурите. Облачността ще се увеличи, но ако някъде има валежи, те ще са съвсем слаби. Температурите към полунощ ще бъдат между -1 и 4 градуса, няма да са много ниски. По-сериозно понижение ще има чак към сутринта”, каза още Христов.

„През първия ден от новата година се очаква облачността да е доста значителна над страната. Тъй като температурите ще се понижат, на доста места ще превали слаб сняг. През следващите дни се очаква изграждане на един гребен, което ще доведе до разкъсване на облачността и повишение на температурите”, обяви синоптикът.

Дискусиите са закрити за тази страница