Изписаха от "Пирогов" пострадала от катастрофата при Вакарел

Жена, пострадала при катастрофата на АМ Тракия край Вакарел в петък, е изписана от „Пирогов“, където бе приета след инцидента. На 13 април шестима души загинаха, а 23 бяха ранени при катастрофа с автобус на 27-ия километър на аутобана. Кола ударила рейса, пътуващ от Бургас към София, и той се обърнал в канавката. Пострадалите, сред които и дете, бяха откарани в столични болници. По случая е обвинена 29-годишната шофьорка на колата.  

Момчето, пострадало при произшествието, остава в детската реанимация на „Пирогов“ и в неделя. 13-годишното дете е в стабилно състояние, а направените контролни изследвания показват, че белият му дроб вече е разгънат и притокът на кислород към организма възстановен. Това съобщиха от пресцентъра на болницата. Майката на момчето вече е изписана от травматологията, където беше приета заради наранявания по ръката.

Другата жена продължава да е в хирургията, без непосредствена опасност за живота към момента. Четвъртият пострадал, откаран в „Пирогов“ след катастрофата, беше прегледан и изследван в спешното отделение и след това освободен.

 

Дискусиите са закрити за тази страница