Изграждат нови паркоместа в Пловдив

110 новоизградени паркоместа в пловдивския район „Тракия“ предстои да бъдат отдадени за ползване под наем. Други 152 вече се използват срещу заплащане. По-голямата част от жителите на квартала искат срещу 20 лева на месец да имат гарантирано място пред блока за автомобила си съобщиха от районната администрация.

През тази седмица ще се проведе тегленето на първия жребий, тъй като за едни и същи места има по няколко кандидати с еднакъв брой максимални точки. Вече са подадени над 800 молби. Изискването е да си собственик на жилището и на автомобила, както и да имаш постоянен адрес за зоната, където е изграден паркингът.

Тази година ще бъдат инвестирани 250 хиляди лева в изграждането на 250 места за автомобили до парк „Лаута“. Старите гаражи там, които са 150, ще се премахнат. Даден е срок на собствениците до 30 май да ги разчистят. От раздадените до момента паркоместа за първите два месеца на годината приходите са 6000 лева, отчитат от администрацията на района. Договорите за наем са за срок от 3 години.

Дискусиите са закрити за тази страница