Изграждат автомобилен подлез под централната гара в Пловдив

Под централната гара в Пловдив се предвижда да бъде изграден автомобилен подлез, който ще е една от връзките на северната и южната  част на града.  Проектът, който възлиза на 45 милиона лева, е на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Той трябва да бъде завършен до 2022 година, обяви в Пловдив генералният директор на компанията  Красимир Папукчийски. 

При представянето на проекта стана ясно, че се предвижда автомобилният подлез да бъде построен непосредствено до пешеходния, който ще бъде запазен.  Бетонният   мост, който сега е най-пряката  връзката с южната част на града  ,   ще бъде премахнат , но едва след като се направи разширението на улица „Кукуш“, реализира се другият голям транспортен проект „Модър Царевец“ и се приключи  с работата по пробива под Централна гара, увери Красимир Папукчийски:

Ние дотогава да сме осигурили безпрепятствено преминаване между северната и южната част на града. Нямаме желание да създаваме напрежение и да изграждаме инфраструктура, която няма да бъде полезна за хората.“

Дискусиите са закрити за тази страница