Извънредно: Осуетиха опит за палеж на полицията във Видин

Вандали са били арестувани при опит да подпалят сградата на граничното полицейско управление във Видин. Бандитите са действали в нощта на вторник срещу сряда миналата седмица по информация на topnovini.bg. Днес от 11ч. заместникът на главния прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов ще дадат подробности около престъплението.

Полицията и прокуратурата са действали светкавично и са осуетили навреме готвещото се престъпление, което е могло да доведе и до жертви. На този етап все още не е ясно какво е подтикнало двамата мъже да атакуват сградата на полицейското управление в северозападния град.

Преди да успеят да извършат палеж, бандитите са били изненадани от полицията и закопчани с белезници. Прокуратурата вече им е повдигнала обвинение и те са прибрани първоначално за 72 часа.

В четвъртък магистратите ще настояват пред Окръжния съд във Видин мерките за неотклонение на анархистите да бъдат удължени предвид множеството събрани доказателства престъплението, което са подготвяли. 

Дискусиите са закрити за тази страница