Избягалият затворник нямал помагач

Затворникът Борис Ангелов Иванов, който избяга от обект където работел край Ловеч, не е имал помагач, съобщава24 часа“. „Това, което се вижда на записа на охранителна камера всъщност е друг затворник, който тича след Иванов, за да го спре“, уточнили от прокуратурата.
 
Полицията продължава да издирва избягалия затворник Борис Иванов. В парламента вътрешният министър Валентин Радев обясни какви мерки са предприети в търсенето на беглеца, в което се включи и хеликоптер. Министърът заяви, че е оптимист по случая.

Вчера Иванов избяга от обект, където работел. Затворникът е излежавал присъда в общежитие от открит тип към затвора в Ловеч. Полицията призовава гражданите, които го забележат или имат информация за него, да се обадят на телефон 112 или да сигнализират в полицейските управления, като анонимността им е гарантирана.

Беглецът излежавал 13-годишна присъда за блудство и кражби, постановена през 2011 година. В началото на месеца бил преместен в общежитие от открит тип, тъй като изтърпял над половината от наказанието си, а вчера избяга от обекта, на който работел като чистач. Зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов обясни, че преместването в общежитието от открит тип е било направено според законовите норми. Междувременно полицията започна издирване на беглеца и апелира хората, които имат информация за него, да подават сигнали на телефон 112 или в поделенията на МВР в страната. Борис Иванов е на 48 години, среден на ръст, с кафяви очи и къса, черна коса. Той е с нормално телосложение,  продълговато, леко мургаво лице, правилен нос, високо чело, а на врата си има татус – червена целувка.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев каза, че се полагат усилия Иванов да бъде задържан – проверяват се адресите на хора от близкото обкръжение на беглеца, извършват се проверки на железопътния и автобусния транспорт в страната.

Дискусиите са закрити за тази страница