Зеленски: Врагът не можа да вземе надмощие!

Във видеобръщение днес следобед украинският президент Володимир Зеленски заяви, че украинските сили оказват твърд отпор на Русия и успяват да осуетят намеренията й. Успоредно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Украйна отказва да преговаря за мир, поради което Русия е изпратила още подкрепления на фронта.

„Във всеки наш град окупаторите получават твърд отпор. Уман, Одеса, Херсон, Николаев, Донбас, Харков, Суми, Чернигов, Киев – навсякъде, където врагът убива нашите граждани. Въоръжените сили правят всичко по силите си, за да спрат и унищожат окупаторите”, заяви Зеленски. Отбеляза че Лвов и други градове в Западна Украйна са подложени на атаки от въздуха, но се съпротивляват твърдо. „Киев и ключовите градове около столицата се контролират именно от нашата армия. Окупаторите искаха да блокират центъра на нашата държава, да инсталират тук свои марионетки, както в Донбас. Осуетихме замисъла им, те не получиха никакво преимущество пред нас”, отбеляза Зеленски. По думите му, врагът е използвал срещу украинците всичко – ракети, изтребители, дронове, артилерия, бронирана техника, диверсанти и десантчици.

От думите на Песков пък се разбра, че руският президент Владимир Путин е издал заповед за спиране на настъплението на руската армия вчера. Това е станало заради очакваните преговори с Киев. Украинците обаче отказали да преговарят.

 
Източник:БТА
 

Дискусиите са закрити за тази страница