Здравко от "Ритон": Да застанем зад Гриша Ганчев! В ЦСКА има доста марди

Над ЦСКА надвисна купесто-дъждовна облачност през последните дни. На „Армията“ повече се говори за санкциите, наложени от ФИФА, отколкото по спортно-техническата част. За горещите събития на Борисовата градина „Мач Телеграф“ се свърза с един от емблематичните фенове на клуба – легендата на БГ естрадата Здравко Желязков от „Ритон“.

„Първото, което искам да кажа, е, че трябва да застанем зад собственика на отбора Гриша Ганчев и да го подкрепим. Трябва да му помогнем и този Боби да вземе да се маха! Да идва някой интелигентен и образован човек като Бербатов.

Колкото до контролите, срещу тези ментета македонците Академия Пандев, всички, които играха в мача, трябва да бъдат глобени и да се изхвърлят. Може ли да загубиш с 0:4 от едни самодейци, та „червените“ ги нямаше на терена! Глоби! Единствено този Гарсес ми хареса. Само той от тази контрола трябва да остане, другите към изхода. Направо ми идваше да счупя телевизора, нямам какво да добавя повече. Изнервям се само като се сетя. Останалите контроли ми харесаха. Но там играха и съвсем различни играчи. С този състав трудно ще се стигне до титлата. Може би догодина, ако се стегнат редиците. Маурисио Гарсес ми допада като играч. Той си има и походката на футболист. Личи си, че има бъдеще на „Армията“, започна Здравко.

„В останалите приятелски срещи се видяха доста хубави неща. Най-вече в тази срещу Динамо Москва. Ами погледнете го например Брадли Мазику. ЦСКА има нужда от такива играчи като него. Той със сигурност си тръгва и въпреки това се раздаваше до последната секунда. На предела на възможностите си, ама повечето са марди. Варела също е прекрасен играч, ама при него е друг проблемът. Той няма манталитета на шампион. Но и той се старае, за разлика от ония, където са дошли в клуба, за да си вземат заплатките и да разхождат „червената“ фланелка по терена. Ако някой ми каже какво прави Мухар в този отбор, ще му стисна ръката. Та той едва се движи. Марда! Само прави нарушение след нарушение. Но всеки прави грешки, както и ръководството. Важното е сега да сме зад Гриша Ганчев и отбора. Да им помогнем в събирането на средствата. Трябва да се мобилизираме, както го правят левскарите. Ако не бяха те, този отбор вече нямаше да го има“, продължи той.

„Стискаме палци и да успеем да вдигнем стадиона. Няма държава в Европа с такива стадиони като нашите тук. Вижте какви съоръжения вдигнаха в Албания, Сърбия, Македония и Румъния, а тук?! БФС трябва да ги вкарат в затвора за излагания пред света! Дано намерят парите от магистралите и ги върнат, та да може да се вдигне поне един стадион с тях. Ние сме единствените без стадион. Срам ме е, като дойдат европейски отбори тук. Сега Гриша Ганчев иска просто да вдигне хубаво съоръжение, което приляга на клуб като ЦСКА. Дори не им иска пари. И те пак се чудят как да го спрат и му пречат“, продължи Желязков.

„С тази скромна селекция не съм сигурен, че ще успеем да вземем титлата, но все може да вземем Купата на България. Дано се стигне и до пробив в Европа. И все пак разбрах, че много от играчите, с които е разговаряно, са си намерили други отбори. Има качествени играчи в клуба, дано се случат нещата“, завърши той.

Дискусиите са закрити за тази страница