За пет месеца при катастрофи в страната са загинали 190 души

За първите пет месеца на годината при катастрофи в страната са загинали 190 души, а 3 126 са ранени, съобщи началникът на отдел „Пътна полиция“ при ГД „Национална полиция“ комисар Бойко Рановски, пише БТА. Броят на тежките произшествия от началото на годината е 2 426.

В сравнение със същия период на миналата година катастрофите са с 85 повече. Загиналите са с 35 по-малко, но броят на ранените е увеличен с над 200. „В страната има седем полицейски дирекции, където катастрофите са нараснали“, допълни Рановски. Най-голямо е увеличението на инцидентите в Хасковско.

„Проблемите по пътищата в цяла Европа са едни и същи“, заяви евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев. Той припомни, че амбицията на ЕК е до 2020 г. жертвите да намалеят с 50 на сто, но изрази съмнение, че това ще стане.

Според Радев използването на автоматични средства за контрол трябва да се увеличи, тъй като те са безпристрастни и ограничават възможностите за корупционни практики. „Необходим е и много по-бърз режим за налагане на наказанията и глобите, както и добра събираемост, за да не остава чувство за безнаказаност у нарушителите“, допълни Радев.

Дискусиите са закрити за тази страница