Захариева: В Бюджет 2022 няма нито една реформа

„Очевидно е, че само едната страна в конфликта Русия – Украйна иска намиране на решение по мирен път. Другата подготвя почвата за нападение и това в случая е Русия“. Това заяви в интервю за предаването „Неделя 150“ на програма „Хоризонт“ депутатът от ГЕРБ и бивш външен министър Екатерина Захариева:

„С притеснение следя ситуацията в Украйна. Честно казано аз не съм изненадана. Очаквах, че Русия ще търси и ще създаде повод, за да оправдае нахлуване в Украйна и тези поводи ги гледаме от няколко дни. Започна се с детската градина. Над 130 пъти всъщност в последните 24 часа е нарушено споразумението за прекратяване на огъня“. 

„Руската пропаганда работи много добре. Ако трябва да сме точни, тя никога не е спирала“, добави още Захариева.

Бившият външен министър коментира и темата за Бюджет 2022:

„Ние имаме критики към този бюджет, защото това е бюджет, който нито е дългосрочен, нито има дори една реформа. В него няма никаква яснота при планирането. Приходите са занижени заради инфлацията. В същото време имат една огромна инвестиционна програма, но не е ясно за какво ще се изразходят тези средства“.

Захариева отрече някой от ГЕРБ да е казал, че ако продължи разследването „Барселонагейт“ , партията ще бойкотира промените в Конституцията, свързани със съдебната реформа.

Дискусиите са закрити за тази страница