Заразените с COVID-19 у нас станаха 171, затварят подстъпите към Витоша (ВИДЕО)

В България заболелите от коронавирус вече са 171 души, съобщи на редовния си брифинг шефът на Националния щаб – Венцислав Мутафчийски. Най-вече ново заразените са в София. Младите разнасят заразата, но безсимптомно или с леки симптоми. Това показава статистиката у нас. От 0 до 50 години имаме 8 души с двустранни бронхопневмония и са в тежко състояние. Най-засегнатата група от хора в България са от 40 г. до 61-годишните.

След направеното дарение от Кирил Домусчиев на лекарство, имащо успех в битката с тази болест, то е разпределено из болниците из страната. Този продукт е предназначен за болнично лечение и хората с леки симптоми вкъщи няма да се лекуват с него.

По света заразените са над 300 000 души, а само преди 4 дни бяха 200 000. В Италия покосени вече са анд 50 000 души. Успех в борбата с COVID-19 имат най-вече в Южна Корея.

Коронавирусът се проявява минимум 4-5 дни, след като човек бива заразен. И за това бързите тестове за ненадеждни особено. 

Мерките в нашата страна са достатъчно рестриктивни и ако всички ги спазват – ще се спасим, каза Мутафчийски. И изрази разочарованието си, че вчера към Витоша сякаш е имало поход. „Ще искаме подстъпите към планината да се затворят, за да не става така“, зарече се той.

 

Дискусиите са закрити за тази страница