Заради ремонтите по АМ "Хемус": Каква ще бъде организацията на движението в следващите дни?

Напредва ремонтът на съоръженията по АМ „Хемус“. В момента на магистралата се обновяват пет виадукта – при 19-и км, 35-и, 36-и, 37-и, 51-ви, както и тръбата за София на тунел „Витиня“, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

За улеснение на пътуващите в петък и събота в отсечките с ремонт на автомагистралата ще има две ленти за пътуващите за Варна и една за София, а в неделя и понеделник – съответно две за София и една за Варна. 

На мостовите съоръжения на „Хемус“, които не са обновявани от построяването им през 80-те години, се извършва ремонт на пътната част и стълбовете. Предвидено е полагане на нова асфалтова настилка, нова хидроизолация, както и съвременни системи за пътна безопасност. Стълбовете и фундаментите на виадуктите се усилват с нови бетонови кожуси, подобрява се противоземетръсната устойчивост.

На виадуктите „Потоп“ /19-ти км/ и „Коренишки дол“ /36-ти км/ предстои изграждането на нова хидроизолация, нов асфалт и осигурителни системи за безопасност. При 51-ви км продължава работата по долното строене, без това да затруднява движението.

Дискусиите са закрити за тази страница