Заради лошото време: Обявиха извънредно положение в някои части на Гърция

Гръцкото правителство обяви извънредно положение в префектура Ханя на остров Крит и в пет префектури в Северна Гърция заради лошото време

В цялата префектура Ханя на остров Крит е обявено извънредно положение заради обилните дъждове на острова, съобщи агенция АНА-МПА. Наводненията там през последните дни нанесоха сериозни щети и отнеха човешки животи.

61-годишен мъж е загинал вчера, след като е бил повлечен от придошлите води в Крит, съобщи „Катимерини“. Два моста рухнаха на острова под натиска на реките, нивото на които силно се повиши. На 17 февруари пак в Крит загина четиричленно семейство, след като автомобилът му се озова в придошла река.

Извънредно положение е обявено и в префектурите Иматия, Килкис, Пела, Пиерия и Серес, всички в област Централна Македония, съобщава електронното издание на вестник „Катимерини“. В община Егиалия в префектура Ахайя също е обявено извънредно положение. Мерките там се налагат за отстраняване на щетите от снеговалежите, поледиците и дъждовете през последните три дни.

Дискусиите са закрити за тази страница