Започна изслушването на единствения кандидат за шеф на КФН

Бойко Атанасов е кандидатура на “Атака” и досега е зам. -председател на ведомството, отговарящ за надзора на инвестиционната дейност.

Шест приоритета залага в своята управленска програма кандидатът за шеф на Комисията за финансов надзор (КФН). Това обяви самият Бойко Атанасов, който представи плана си пред Бюджетната комисия към парламента. След това кандидатурата му се очаква да бъде гласувана и в пленарна зала.

Атанасов залага на развитие на комуникационната стратегия на ведомството, мотивация на служителите и увеличаване на финансовия надзор.

Комисията за финансов надзор остана без председател след като предходният – Карина Караиванова беше изтеглена от поста. От 1 март тя става представител на България в Европейската банка за възстановяване и развитие.

Бойко Атанасов е дългогодишен данъчен служител. Между 2013 г. и 2017 г. е изпълнителен директор на Националната агенция за приходите. Той е назначен на поста от тогавашния служебен премиер Марин Райков. Запазва поста си по време на правителството на Пламен Орешарски и второто правителство на Бойко Борисов. За пет месеца през 2017 г. е зам.-министър на финансите.

Дискусиите са закрити за тази страница