Закриват „Енергоремонт-Бобов дол“, 130 души отиват на борсата

Предприятието „Енергоремонт“ в  Бобов дол, създадено, за да извършва планови и аварийни ремонти към ТЕЦ – „Бобов дол“ в непосредствена близост, се закрива, съобщиха експерти. Целият състав от 130 специалисти и работници се регистрират на борсата.

74 от работилите „Енерегоремонт“-Бобов дол, са от Дупница, останалите 56 от Бобов дол и Кюстендил. Те ще трябва да се регистрират в бюрата по труда от 1 до 30 ноември.

В комплекса ще остане само охрана.

„Енергоремонт“ е открито с пускането на ТЕЦ „Бобов дол“ през 1974 год. за специализирани ремонти. При демокрацията оцелява трудно.

Последно холдингът е закупен от чешко дружество, откъдето решават, че „Енергоремонт“-Бобов дол няма да продължи да работи. Ще бъде продадена и почивната база на предприятието, строена през 90-те години на XX век в курорта „Паничище“.

Уведомление за закриването получила кметът на Бобов дол Елза Величкова, която и без това има проблеми с нарастващата безработица в общината заради закриването на рудниците за подземен добив на въглища в мини „Бобов дол“. За закриването писмо е изпратено още на 4 октомври  т.г. и до областната инспекция по труда в Кюстендил.

Дискусиите са закрити за тази страница