Закопчаха банкоматни обирджии

Полицейска операция се проведе в неделния следобед в центъра на Кърджали. Направен е оглед на банкомат, който се намира до местен банков офис. На място е закарана подвижната лаборатория на криминалистите.

Оглед е правен и на банкомат, който е на друг булевард в центъра, пише 24rodopi.com.

Очевидци споделиха, че полицейската операция се провежда от обедните часове и на място до единия банкомат били доведени задържани лица.

„Около 3 часа работиха криминалистите в района на банката, на място пристигнаха всички служители на клона. По-късно бе направен оглед на банкомат на бул. „Тракия“, но устройството не бе запечатано“, казаха още очевидците. 

Задържани са двама души – мъж и жена. Те били ангажирани от международна престъпна група, която се занимаваща се с компрометиране на данните от разплащателни карти и незаконни транзакции.

Жената, на възраст около 60 години, и по-младият мъж били изпратени в Кърджали да поставят скимиращи устройства. „Ключовите фигури в групата вероятно са някъде в Индонезия или другаде в изчакване на данните, за да започнат източването на сметките.

Това е положението, за съжаление. Задържаните не знаят кои са важните хора във веригата, вероятно са от 2-3 дни в Кърджали, за да поставят „папагали“, коментира запознат със спецификата на дейност на международните мрежи от този вид.

Дискусиите са закрити за тази страница