Заев: БЕз договора с Атина ни чакаше мрк, изолация, опасности

Ние нямаме друга алтернатива освен членството ни в ЕС и НАТО. Без договора с Гърция Република Македония никога нямаше да получи покана за присъединяване към Северноатлантическия пакт и дата за започване на преговори за членство в Европейския съюз. Това каза в град Щип македонският премиер Зоран Заев в началото на кампанията за референдума за смяната на името и присъединяването на страната към тези две международни институции, предаде БГНЕС.

„Няма да има връщане назад. Ние ясно се определихме за една европейска Македония. Вървим напред и съм убеден, че извършваме огромен скок напред в посока на европейска Македония“, каза още Заев. Според него „другият избор е мрак, отиване към небитието, в изолацията, в неизвестността, в ситуация, където няма да има сигурност и ще има непрекъснато опасности“.

„Няма по-голяма патриотична отговорност от това да работиш за интересите на собствения си народ, да бъдеш готов да понесеш и политическа жертва, когато вярваш в правотата на решенията, които вземаш“, каза още македонският премиер и лидер на управляващия Социалдемократически съюз /СДСМ/ Зоран Заев.

аРеферендумът ще се състои на 30-ти септември тази година.

Дискусиите са закрити за тази страница