Жилищно настаняване

Един от основните проблеми при преместване във Великобритания е жилището. Наемът е основното и най-сериозно финансово перо за всяко домкинство. Разходите за жилище се различават същественно в районите, градовете и селата, но там, където те са по-ниски и заплатите и възможностите за работа са по-малки.

Средната цена при наемане на едностайно жилище в Лондон е £ 1,321, която не включва режийни разходи. Общоприето е наемателите (обитателите) да заплащат и годишният данък сгради, който е средно £1,304. Високите разходи принуждават много хора да наемат стая (£ 552, средна цена за Лондон) с общо ползване на сервизни помещения. При наемане на жилище винаги се заплаща и депозит, който е възвращаем при приключване на наемните отношение и при положение, че няма нарушения по договора и нанесени щети.

Обяви за свободни квартири могат да се намерят в местните вестници, таблата за обяви в обществените центровеи местни магазини, пощите, посреднически агенции за наемане на кватири и интернет. Пред новопристигналите се изправят много трудности. Наемодателите защитават максимално интересите си и изискват ред доказателства за благонадежност, като наличието на регулярен доход/работа, препоръки от работодатели и бивши наемодатели, депозит в размер на 3-6 месечни наема и т.н. Много малка част от наемодателите са склонни да отдадат жилище на наематели разчитащи на социално подпомагане, като изрично посочват „No DSS” (Department of Social Service). Обикновенно, това са нехигиенични и неподдържани квартири в непрестижни райони.

За да отворите съдържанието е нужно да влезете в профила си!
Ако нямате, влезте тук или да се регистрирате тук на сайта.

Коментари

   Вашият коментар