Ердоган: Турция достига платото, връщаме нормалния живот

Турция е започнала да достига платото на епидемията от коронавирус, заяви президентът Реджеп Ердоган, цитиран от Анадолската агенция. Той посочи това в изказване днес на заседание на Централния изпълнителен съвет на управляващата Партия на справедливостта и развитието.  Думите ми идват, след като вчера в страната бяха регистрирани на 4700 случая за ден, като само два дни е имало по-високи стойности.

„Като осигурим максимално спазване на мерките и през месеца Рамазан, ние си поставяме за цел,след празника връщане на страната ни към нормален живот”, каза Ердоган.

Свещеният за мюсюлманите месец Рамазан започва на 24 април, а на 24 май е първият ден на празника Рамазан байрам. Пандемията, която основно е здравен проблем, от гледна точка на икономическите си последици се превърна в най-голямата криза след Втората световна война, каза още Ердоган. Колкото е важно да се води борба с пандемията, толкова важно е и да бъдем подготвени за новите положения, които ще възникнат в света, в нашия район и в страната след пандемията, изтъкна турският президент.

Дискусиите са закрити за тази страница