Емил Радев ще отбележи Деня на Европа във Варна

Кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ Емил Радев ще отбележи 9 май – Деня на Европа, във Варна. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

След поклонението на Паметника на Осми Приморски полк по повод 74-ата годишнина от победата над хитлерофашизма, което ще се състои от 11:00 ч., той ще се включи в шествието до община Варна. Там в 12:00 ч. ще бъде издигнат флагът на Европейския съюз в чест на Деня на Европа.

След това Емил Радев ще вземе участие в инициативата на МГЕРБ „Моята Европа”, чрез която младите хора ще провокират минувачите в центъра на Варна да запишат своите мечти и идеи за ЕС на специално подготвена за целта стена.

На 9 май ще се състои и представянето на енциклопедията „България във Втората световна война 1939 – 1945”. Събитието ще се проведе от 18:00 ч. в Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” във Варна под патронажа на д-р Емил Радев – посланик на библиотеките в ЕП.

Авторският колектив – Милен Куманов, Десислава Костадинова и Тодор Тодоров, лично ще представи енциклопедията, която предлага на читателите и богат архив от документи и снимки.

Дискусиите са закрити за тази страница