Елена Йончева: Бандата на ГЕРБ си отива на 26 май

„Добрата новина е, че бандата на ГЕРБ си отиват”. Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ за евроизборите Елена Йончева по време на среща в град Петрич, се казва в съобщение на пресцентъра на партията. По думите ѝ авторитарната групировка, начело с Борисов, си отива и това е голям шанс да започне възстановяване на България.

„Отиват си на 26 май”, категорична е Йончева. „Днес сме на последно място по всички възможни показатели в Европа. Оттук нататък започва трудната битка по възстановяване на България. Успехът зависи от нас. Ние ще успеем, ще успеем и в Брюксел. Ще реализираме социалната ни програма. В Европа ще започне да работи европейска прокуратура. Неслучайно ГЕРБ се страхуват от избора на г-жа Кьовеши за европейски прокурор”, допълва още тя. По думите на Йончева управляващите знаят, че ако има европейска прокуратура, има шанс за правосъдие и възмездие в България.

„Проблемът в България е ограбването – 22 процента от БВП на България си заминават в резултат на корупция”, казва тя. Според нея с 11 млрд. евро два милиона и половина българи могат да получат средни работни заплати. „Това е три пъти колкото бюджета на българското здравеопазване.  С тези пари може да бъде съживена българската икономика”, твърди Йончева.

„Общините са превърнати във феодални владения, където една група, приближена до управляващите, източва общински и държавни европейски средства. В национален ефир Борисов казва, че предстои да бъдат разследвани кметове на ГЕРБ – искаме да попитаме: разследват ли МВР и прокуратурата кмета на Петрич? Или кмета на Банско? За това, че обществените поръчки се печелят от определен брой приближени фирми на кмета и партията? Знаете за „Кумгейт” в Хасково. Хасково не е изключение, а пример – как се ограбва България“,  твърди Йончева.

Дискусиите са закрити за тази страница