Експлозия във военна академия в Русия, има ранени

Експлозия в една от най-големите военни академии в Русия. Взривът е избухнал около 13:30 часа местно време във Военно-космическата академия „А. Ф. Можайски“ в Санкт Петербург.

В резултат трима души са ранени, съобщава РИА „Новости“. Първоначално бе съобщено за четирима пострадали, но след това броят им бе коригиран.

„Стълбите от втория към първия етаж се сринаха и около 20 души се оказаха блокирани“, разкри източник на информационната агенция.

Десетки кадети и преподаватели са били евакуирани непосредствено след взрива. 

Според официалната информация от руското Министерство на отбраната експлозията е избухнала в административна сграда на академията. Все още не е ясно каква е причината за експлозията.

„Взривил се е неустановен предмет. Трима души са пострадали, оказана им е медицинска помощ, животът им не е в опасност. Разследващите органи работят на място. Обстоятелствата се изясняват“, гласи съобщението от военното министерство на Русия.

Военно-космическата академия в Санкт Петербург е едно от най-големите военни учебни заведения в страната, като обучава основно официери за т.нар. Въздушно-космически сили на Русия. Академията е създадена още през 1712 г. като в началото функционира като военно-инженерно училище.

Дискусиите са закрити за тази страница