Експерт: Продаваме пет пъти повече гориво от нормалното

„Няма да си позволя да коментирам цените на бензина, но количества има“, каза пред БНР Живодар Терзиев, председател на Българската газова и петролна асоциация.

„Произвежда се и дизел и бензин. Ние в момента продаваме три до четири, даже пет пъти по-големи количества отколкото обикновено по това време на годината, което води до логистични проблеми. Смятам, че онези, които няма да имат нужда от гориво, могат да си го заредят и утре, вдругиден или следващата седмица, защото ще стигнем до там, че някой нуждаещ се – линейка или кола със специален режим, няма да може да зареди. Складовете са с налично гориво. Рафинерията работи. „

Може би ще видим следващите дни леко повишение на цените, но на фона на един от най-светлите празници, да се редим по бензиностанции е безумие, коментира Терзиев като допълни, че всеки е добре дошъл и ще получи гориво, но не разбира тази истерия, защото ще се предизвикат логистични проблеми.

На въпрос какво да очакваме от цените и колко могат да се повишат, Живодар Терзиев обясни, че всичко е възможно, но по-важното е, че количества има и сме далеч от всякакви хипотези за извънредни ситуации.

 

 

 

Дискусиите са закрити за тази страница