Екатерина Захариева пристигна в Буенос Айрес за срещата на Г-20

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пристигна на летище „Министро Пистарини“ в Буенос Айрес, столицата на Република Аржентина, съобщиха от Министерството на външните работи.

Тя ръководи делегацията на ЕС на срещата на външните министри на страните от Г-20. Аржентина е настоящият ротационен председател на организацията. Захариева ще има и двустранни срещи в рамките на посещението си.

Аржентина е първата страна в региона на Латинска Америка, с която България установява дипломатически отношения (на 8 юли 1931 г.). Многото аржентински граждани от български произход представляват естествен мост за задълбочаване на приятелството между двете страни, отбелязват от пресцентъра на МВнР.

По време на Българското председателство на Съвета на ЕС България продължи последователно да подкрепя и насърчава цялостното активизиране на отношенията между Европейския съюз и Аржентина, включително в контекста на преговорите за сключване на Споразумение за асоцииране между ЕС и Общия пазар на държавите от Южна Америка (МЕРКОСУР), както и по линия на диалога ЕС – ОДЛАК (Общност на държавите от Латинска Америка и Карибите).

Дискусиите са закрити за тази страница