Държавата се разклаща? Сидеров не е сигурен дали няма да подкрепи вота на недоверие

Задава ли се раздор в управляващата коалиция? Или по-скоро в една от съставните й части. Лидерът на партия „Атака“ и на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеров може да не гласува в подкрепа на правителството на предстоящия вот на недоверие, внесен преди два дни от БСП в деловодството на парламента. Това призна самият той пред iNews, както и пред телевизия „Алфа“. „Още не съм наясно как ще гласувам по време на вота. Много възможно е да го подкрепя. За мен случаите на корупция са много, Това правителство трявба да се замисли дали трябва да продължава по този начин“, каза Сидеров.

Той подчерта обаче, че говори единствено като лидер на „Атака“, а не от името на Обединени патриоти. Сидеров отбеляза, че другите двама лидери работят на доста високи обороти и не виждат, че живота на хората в България не се подобрява. Затова и управляващото правителство трябва да се замисли дали да продължи с политиката, което не води до резултатите, които Сидеров смята, че трябва да бъдат постигнати.

Реакцията на лидера на „Атака“ идва след като стана ясно, че регионалното министерство се опитва да прехвърли стопанисването на стената на язовир „Бели Искър“ на областния управител на София-област Илиан Тодоров, който също е от „Атака“. Съоръжението се нуждае от спешен ремонт за десетки милиони левове, с които Областната управа не разполага. Язовир със стена в такова състояние е изключително опасна за хората. Ставали сме свидетели на не 2 или 3 трагедии заради разкъсани стени на язовири в България, припомня Сидеров.
,,Няма да оставя така игричките на някои министри от ГЕРБ или на някои лобистки кръгове. Бих искал да ги попитам защо прехвърлят язовир на областна управа с 1 млн. лева годишен бюджет при положение, че само спешния ремонт на стената струва 80 млн. лева. По този начин целят да натопят Илиан Тодоров, да го изкарат виновен и да си измият ръцете с него. Министър Николай Нанков, министър Нено Димов и зам.министъра на МРРБ Деница Николова, която е подписала заповедта за прехвърляне на язовирната стена, ще трябва да отговорите на наши те въпроси, докато не се изясни случая. Ние сме „Атака“ и на нас ни пука за живота на хората“, категоричен е Сидеров.

„Няма значение, че с ГЕРБ сме коалиционни партньори. Коалиционните партньори трябва да се уважават. В случая ние не само че нямаме уважение, а имаме буквално подигравка с областния управител Илиан Тодоров, просто, защото е от „Атака“. Обръщам се и към премиера Борисов и към председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, че няма да оставим това така. В четвъртък, когато в пленарна зала ще се гледа вотът на недоверие към правителството, аз не знам как ще гласувам. Не знам дали това правителство заслужава доверие по начина, по който се държи към тези, които го крепят на власт“, гневи се Сидеров.

Дискусиите са закрити за тази страница