Девет души са задържани в Габрово след сбиване

Девет души са задържани в Габрово след сбиване малко след полунощ, информираха от МВР. Полицията и прокуратурата изясняват обстоятелствата около случилото се.

Инцидентът е станал пред заведение в града в малките часове на нощта. Сигнал на телефон 112 е подал пострадалият 31-годишен мъж. Полицията е установила, че след провокации от страна на пострадалия, който бил във видимо нетрезво състояние, по време на тържество в заведението е възникнал скандал между него и група мъже.

По първоначални данни младият мъж се държал непристойно с момиче, а управителят на ресторанта неколкократно му направил забележка. Навън скандалът прераснал в сбиване. Пострадалият е прегледан от лекар, той е с натъртвания и охлузвания.

Мъжът е с криминални регистрации за хулиганство и наркотици и осъждан за нападение на длъжностно лице, при изпълнение на служебните му функции. По случая е уведомен дежурен прокурор. Работата по изясняване на обстоятелството и разпитите на свидетели продължават в рамките на образуваното разследване.

Дискусиите са закрити за тази страница