Двете сестри от Свищов не са освидетелствани

Двете сестри от Свищов, които от 6 години не са напускали дома си и са били изолирани от околния свят, не са освидетелствани за психиатрични проблеми и не са получавали социални помощи.

Сестрите Анжела и Стефка са на 43 и 42 години. Полицията и социалните са ги намерили в дома им в Свищов в неадекватно състояние и мизерни хигиенни условия.Медицински екип е установил, че те нямат видими наранявания.

Пред социалните служби двете жени са заявили, че по тяхно желание не са напускали дома си, не са били принуждавани от 65-годишната им майка, предаде БНР. „Сестрите отказват лечение“, заяви Милена Илиева, директор на Социално подпомагане в Свищов.

„Евентуално за необходимостта от принудително лечение решение ще вземе съдът, и прокуратурата води преписка за това. Те са дееспособни. Те не са под запрещение“, допълни тя. Проверката на полицията и прокуратурата по случая продължава.

Двете сестри били много умни и нямали проблеми със завършването на добро образование, казват съседи.

Същевременно някои от тях твърдят, че са чували виене и плач от къщата. Когато я питали, майката казвала, че дъщерите й са в София, но не давала техни контакти.

Дискусиите са закрити за тази страница