Дариткова: В този момент е важно всички да покажем съпричастност и подпомагане на най-уязвимите

„В този момент е важно всички да покажем съпричастност и да демонстрираме общото ни желание за излизане от кризата и подпомагане на най-уязвимите… Решенията за мерките се взимат след диалог, трябва да се гледа общият баланс, защото държавата трябва да разполага с достатъчна ликвидност. Всички системи в държавата са свързани“. Това коментира пред БНР д-р Даниела Дариткова, председател на парламентарната група на ГЕРБ.

По думите ѝ в период на криза всички институции трябва да демонстрират единство: 

„Затова не разбирам критиките на президента… Полезно е в тази ситуация да забравим противопоставянето и да покажем, че мислим не за политическото си бъдеще, а как да преведем държавата през това предизвикателство с най-малко жертви – физически и икономически“.

В предаването „Неделя 150“ д-р Дариткова посочи, че е направено предложение за диференциране на глобите за нарушение на мерките, въведени за борба срещу разпространението на коронавируса у нас: 

„Съзнанието на хората е важно, като са важни контролът и самоконтролът… Здравната система се справя, защото се натоварва равномерно, важно е да се спазват мерките за карантина и социална изолация“. 

Дискусиите са закрити за тази страница