Гърция пълни бюджета с лов на нарушители на карантината

Гръцките власти са регистрирали 31 592 нарушения от началото на забраната за пътуване в Гърция на 23 март 2020 г., същият брой хора са били глобени с по 150 евро, като общата сума от глоби е 4 738 800 евро, предаде БГНЕС.

Анализът на данните, публикувани от гръцката полиция ежедневно през последната седмица, показва тенденция на увеличаване на нарушенията, вероятно поради подобрените метеорологични условия.

В понеделник са регистрирани 1610 нарушения, като всеки ден се увеличават (1839 във вторник, 2 104 в сряда, 2286 в четвъртък), а в петък е имало 2451 наказания.

Глобите ще бъдат използвани за подпомагане на националната здравна система.

В Гърция превантивните мерки за забрана на движението на граждани са в сила от три седмици и освен за излизане на работа, са разрешени и обосновани само шест причини за напускане на дома: посещение на супермаркет; посещение на аптека или лекар; посещение на хора, нуждаещи се от грижи; погребение, сватба или кръщене и физическа активност или разходка с домашни любимци.

Поради конкретните причини, движението трябва да бъде придружено от подходящо потвърждение, което може да бъде чрез попълнен формуляр, написан на ръка или чрез текстово съобщение.

 

Дискусиите са закрити за тази страница