Гришо с втората най-здрава психика сред тенисистите

ай-добрият български тенисист Григор Димитров често е критикуван, че няма спортна психика и в много случаи се пречупва, когато изостава в мачовете си. Гришо не спира да повтаря, че работи върху тази своя слабост, а прогресът му в това отношение личи от изключително любопитна класация за 2017 година сред играчите от Топ 100.

Изследването проучва представянето на тенисистите при собствен сервис гейм и изоставане с 15:40, когато съперникът има два брейкбола. Рафаел Надал е номер едно в класацията. Испанецът е показал най-здрава психика и е успявал да спечели своите подавания в такъв тежък момент в 50,7% от възможностите. Той е правил това в 37 от общо 73 случая. Втори е Григор Димитров, който е постигал обрат при 47,9 от случаите, спасявайки се в 35 от 73 възможности да бъде пробит при 15:40.

В класацията следват тенисисти, които притежават изключително силен и труден за отразяване сервис – Иво Карлович, Джон Иснър и Кевин Андерсън, както и Доминик Тийм и Стан Вавринка. Както е известно, днес след 19:30 часа Григор Димитров стартира участието си на турнира в Стокхолм. Неговият първи съперник е полският тенисист Йежи Янович, пише Блиц, предаде Sporta.bg.

Дискусиите са закрити за тази страница