Готовност за протести в неделя срещу драстичното поскъпване на живота са заявили над 10 областни града

Над 10 областни града са заявили готовност за поредни протести в неделя срещу високите цени на горивата и драстичното поскъпване на живота. Те ще започнат по едно и също време и вече са обявени като национални. Това стана ясно след заседанието на главните организатори на протестите по места.

Основните организатори на протестите се обединиха в Национален координационен съвет на протестиращите граждани, който да ги представлява пред основните институции в държавата,заяви Александър Стамболийски, организатор на протестите в Благоевград и председател на Съюза на българските транспортни работници обясни:

„Всички протести ще бъдат координирани на национално ниво, в едно и също време, неделя – 11,30 ч. започват протестите по места. София също се включи с нас. Тази седмица и в София, заедно с всички останали градове, ще има доста мащабен протест“.

Национално координираните протести в страната вече имат и своя адресат:

„Като цяло срещу политическата класа в България. Бездействието на всеки един политик без значение от цвят и партия, довежда до бързото обедняване на българите“.

До края на седмицата ще бъдат готови и исканията на обединените протестиращи към правителството и парламента.

Засега идеята за общонационален протест в София не стои на дневен ред, защото „евентуално градиране на протеста – да стигне до столицата, означава директно искане на оставката на правителството. Мислим, че все още можем да постигнем някакви балансирани решения с тях“.

Дискусиите са закрити за тази страница