Голям протест се готви днес в Габрово

Днес в Габрово се очаква масов протест, в който е вероятно да се включат хора от други градове, съобщи БНР. Снощният, трети поред протест, приключи без инциденти. Хората излизат на на улицата, провокирани от нападението над магазинер от трима роми. 

Около 500 демонстранти се събраха пред сградата на общината въпреки дъжда и отново поискаха сигурност от институциите, равни права и задължения за всички българи. „Не може повече да се стърпи, щом те са оправдани, защитени, нахранени, без да ходят на работа, без да си плащат сметките, без да плащат данъците, а ние се трудим, да кажем, че това стига“, каза една от недоволните.

Шествието премина по централните улици и булеварди на града и затрудни движението. Жандармерията препречи с плътен кордон пътя на демонстрантите към къщи, обитавани от ромски семейства. Служителите на реда свалиха каските и така заслужиха аплодисментите на протестиращите. Преди това обаче бяха освиркани, а хората гневно коментираха, че по-миналата вечер при сблъсъците са пострадали журналисти и една жена.

Снимка: Стоп кадър, бТВ

Дискусиите са закрити за тази страница