Голямото прибиране започна, по Е-79 карат с 20 до 40 км/ч

Голямото завръщане към София след трите почивни дни около Гергьовден вече започна. Трафикът по Е-79 между Симитли и Благоевград традиционно за такива дни е интензивен. Колоните от автомобили се движат бавно, скоростта пада рязко до 20-40 км./час, предаде БГНЕС.

В същото време нормално се осъществява събирането на двата потока – от Креснанското дефиле и от Банско, при пътен възел „Симитли“. Първият, който касае и пристигащите от Гърция през ГКПП „Кулата-Промахон“ и Сандански, а вторият от ГКПП „Илинден-Ексохи“, Гоце Делчев и Банско. И от двете посоки колите идват на импулси. До 14:00 ч. не се наложи трафикът да бъде регулиран от КАТ.

Идващият от Сандански и ГКПП „Кулата-Промахон” поток автомобили е по-голям от този от Гоце Делчев и Банско. След Симитли обаче скоростта рязко пада-до 20-40 км./час. На места, при Железница, Монца и Полигона колоната почти спира заради тунела и 5-те ограничения на скоростта до 60 км./час. След Благоевград, където трафикът се пренася към магистрала „Струма“, няма никакви проблеми.

Още от 14:00 ч. бе спряно движението на тежкотоварни камиони над 12 тона по основните пътни артерии на страната. Ограничението ще остае в сила до довечера в 20:00 ч., както обявиха още вчера от АПИ. По стария път от Перник за София (през Владая) за целия ден са организирани две ленти за движение в посока столицата.

Поради очакваните локални проливни дъждове в следобедните часове от Пътна полиция посъветваха шофьорите да пътуват в по-ранните часове и да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Дискусиите са закрити за тази страница