Голямото завръщане: Колони от автомобили и верижни катастрофи

Интензивен е трафикът по Е-79 между Симитли и Благоевград в деня на голямото завръщане за Великденските празници, предаде БГНЕС.

Към 14 ч. трафикът от Сандански и ГКПП „Кулата“ бе много по-интензивен от този, идващ от Банско, Гоце Делчев и ГКПП „Илинден-Ексохи“.

Двата потока се сливат при Симитли, оттам до Благоевград се образува колона, която се движи макар и бавно, станаха няколко леки верижни катастрофи без пострадали. На пътен възел „Симитли-Банско“ има два патрула, които регулират трафика, пропускайки на етапи идващите местенското и струмското направления. Движението по автомагистрала „Тракия“ също е интензивно.

Част от причината е, че всички автомобили са съсредоточени в активната лента.От полицията уточняват, че в ремонтните участъци по автомагистралата, където движението е двупосочно, аварийната лента в посока София, е лента за движение и водачите на моторни превозни средства могат да я ползват.

Тези места са обозначени и със съответните знаци за това. Полицейски екипи регулират и движението в района на тунел „Ечемишка“ на автомагистрала „Хемус“, като постъпателно преди тунела се пускат и спират моторните превозни средства. Целта е да не се допусне пътен инцидент в трите тунела на магистралата.

 

Дискусиите са закрити за тази страница