Глобите за превъртане на километраж вече са от 2 000 до 7 000 лев

4 млн. автомобила се движат по пътищата у нас

По пътищата у нас се движат близо 4 милиона автомобили. Само за година превозните средства в страната са се увеличили с близо 300 хиляди.

От тях чисто новите са над 43 хиляди, тези до 5 години са близо 13 хиляди, а старите коли, бусове и камиони са близо 230 хиляди.

 

По данни на МВР у нас са регистрирани общо 3,6 милиона превозни средства, като най-много са старите. Близо 1,3 милиона превозни средства са на повече от 20 години.

А глобите за превъртане на километраж вече са от 2 000 до 7 000 лева. 

Според вносители на автомобили проблемът с превъртането на километражите започвал още от чужбина. То става буквално за минути. Оказва се, че всеки може да сдобие със софтуер за превъртане.

Един от начините да се установи превъртян километраж е чрез проверка в лицензиран шоурум на марката на автомобила. Там се проследява сервизната история на колата, но това невинаги може да даде отговор на въпроса за километража. 

Ако колата ви е внесена от Германия или Италия, от Съюза на българските автомобилисти дават ценен съвет. Обикновено на година в тези държави се изминават между 35 и 50 хиляди километра. Ако колата е на десет години, умножавате по тези числа и ще разберете действителния километраж.  

Според експерти най-лесно се манипулират километражите на германски и японски коли. Затова държавата планира да въведе специален софтуер в пунктовете за техническото състояние на колите. Предстои той да заработи още в началото на следващата година.

 

 

 

Рекордни студове сковават Съединените щати. Температурите са нетипично ниски в огромен район от Тенеси до Мейн.На места термометрите показаха минус 45 градуса. А учени изчислиха, че в някои американски градове е било по-студено, отколкото на Марс.

Заледен път предизвика верижна катастрофа на над 40 автомобила и затвори магистрала в Мичиган.

Синоптиците очакват на Нова година да бъдат регистрирани десетки рекорди за най-студен празничен ден. 

Дискусиите са закрити за тази страница