Германия призовава британците да останат в ЕС

Водещи фигури от германската политика призовават Великобритания да остане в ЕС, съобщава Би Би Си. Те отправиха своя призив чрез писмо публикувано в списание „Таймс“ и подписано от 31 човека, включително новият лидер на Християндемократически съюз Анегрет Крамп-Каренбауер и бившият вратар на Арсенал Йенс Леман. Основен акцент в писмото е Великобритания след войната. Споменати са следвоенните пъбове и пантомимата, но всъщност самата роля на кралството в този момент е това, заради което те призовават британците да останат в съюза.

„Без вашата велика нация този континент нямаше да е същият”, пише в писмото.

Част от другите подписали писмото са изпълнителният директор на Еърбъс – Том Ендерс, както и пънк певеца Компино. Те казват, че без кралството ЕС нямаше да се спряга за общество на „свобода и просперитет.”

„След ужасите на Втората световна война, британците не се отказаха. Приеха Германия обратно като суверенна нация и европейска сила”, се казва още.

Подписалите се под писмото казват, че „уважават избора” на британците, които искат да напуснат ЕС и ако страната иска да напусне „винаги ще има приятели в Германия и Европа“. Те подчертават, че изборът не е необратим и „нашата врата винаги ще остане отворена.” 

Дискусиите са закрити за тази страница