ГЕРБ: Не приемаме внушенията на БСП

ГЕРБ категорично се противопоставиха и не приемат внушения на БСП по отношение на частичните местни избори в село Галиче, община Бяла Слатина и девинското село Беден. От управляващата партия напомниха, че изборите се провеждат според кодекса и всяка партия има застъпници.
 
„Изборите в Галиче предизвикаха много голям обществен интерес и това беше предпоставка изборите да се следят отблизо. Не разбирам каква е интерпретацията за това, че на втори тур кандидатът на ГЕРБ е спечелил“, коментира координаторът на ГЕРБ Цветомир Паунов по повод обвиненията на БСП, че управляващите са спечелили местните избори в Галиче с манипулации и с помощта на гласовете на ДПС.

БСП не признава резултати от частичните избори за кмет в село Галиче, община Бяла Слатина, и девинското село Беден и ще подаде искове за тяхното касиране, обявиха по-рано от опозицията. Оттам допълниха, че ще пуснат сигнали и ще искат проверки от прокуратурата срещу няколко души, сред които бившият кмет на Галиче Ценко Чоков, за когото от левицата твърдят, че е осъществявал обаждания от затвора до хора от селото.
 
„Звънял ли е в деня на изборите, а и преди това Ценко Чоков на хора от село Галиче“, попита Кирил Добрев от БСП и допълни: „Аз знам, че охраната в затворите е толкова сериозна, че едва ли един затворник има достъп до телефонен мобилен апарат, но понеже слухове се насят, ние имаме такова питане“, каза той.
 
От партията на Бойко Борисов призоваха властите да проверят твърденията на БСП за телефонни обаждания от страна на Ценко Чоков.

Дискусиите са закрити за тази страница