ГЕРБ може да остане само с двама зам.-председатели след оставката на Цветанов

След заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и среща със всички 28 областни управители на партията тази сутрин, лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов обяви, че партията му може да остане само с двама заместник-председатели след оставката на Цветан Цветанов.

Ще бъде дадена повече власт на административния секретар на ГЕРБ, а работата на Цветанов ще се замени с изпълнителната комисия на партията, обясни Борисов.

Първите думи на премиера след заседанието на Изпълнителната комисия, че направеният изборен анализ в ГЕРБ сочи, че победата е категорична и с оставките в БСП това е било потвърдено. На 7 юли конгресът на ГЕРБ ще трябва да гласува освобождаването на Цветан Цветанов.

Бойко Борисов: 

Защо се стигна до оставката на Цветан Цветанов? 

– Защото това беше и негово желание и както той каза доверието в нас по много теми го няма. Така че след като го няма, това е едно правилно решение. 

Няма трети вариант – вариантите бяха – напуска ръководните постове в партията, спира да се изявява по медиите и да е лице на партията и остава да работи в централата като редови член. Той това не се съгласи и избрахме другия вариант – напуска отвсякъде.

Дискусиите са закрити за тази страница