ГДБОП разби група за иновативни измами в игрални зали и казина в страната

При спецоперация на служители на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП, под ръководството на софийската прокуратура, е неутрализирана организираната престъпна група, действала на територията на цялата страната, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Групата била изградила иновативен механизъм за дистанционен достъп до игрални автомати, посредством който изменяли компютърно-информационните данни в софтуера на хазартните съоръжения и реализирала неправомерни печалби в особено големи размери. Задържани са четирима непосредствено след получаване на печалба от манипулиране на хазартни съоръжения.

Според МВР лицата са действали изключително конспиративно и професионално, като всеки от участниците е имал точно определена роля в престъпната дейност – един симулирал участие в хазартните игри, а друг – контролирал дистанционно хазартното съоръжение до този, който е изработвал електронните устройства за изменяне на компютърно-информационните данни в софтуера на хазартните автомати.

Иззети са електронни съоръжения за дистанционно манипулиране на игралните автомати, технически средства за контролиране на софтуера на хазартните съоръжения и парична сума в особено големи размери. Предстои на задържаните да им бъде повдигнато обвинение.

Дискусиите са закрити за тази страница