Във времена на пандемия: Курортите по морето се напълниха с хора от Пловдив, София

Курортите по морето се напълниха с хора от Пловдив, София  и другите големи градове на страната за празничните дни. Местните разказват, че много от собствениците на жилища са дошли още преди извънредното положение, но истинският наплив е бил в последните два-три дни.
Вилите и апартаментите във всички курортни селища на юг са пълни, предаде бТВ.

Изискването за преминаване през КПП-тата е да имат нотариален акт или декларация, че имат имот на морето.

Някои хора се притесняват от новодошлите. Според продавачка в Черноморец това е повод за притеснение. „Те не са от един месец тук, както казват, а са новодошли“, обяснява продавачката Цвета Иванова.

„Един да има приносител и, да не е болен, знаете тук как е. Ами не е честно, не е честно, би трябвало всеки да си стоят по родните места“, коментира магазинерката Донка Чанева.

„Като ме видят, спират, искат да говорят с мен, ама викам: „На два метра от мен!“ Първата къща горе, 20 човека са вътре –  пловдивчани, софиянци, вътре в къщата. На какво мяза това нещо?! Уж забрана, уж не знам какво, няма никаква забрана!“, казва Яни Янев, който е пазач от години в курорта.

Новопристигнали има и в Созопол. Там кметът Тихомир Янакиев апелира хората да си останат у дома. „Моят апел към тези хора е да бъдат така добри, да заповядат при нас, с широки обятия ще ги посрещнем, след като падне извънредното положение, след като премине тази епидемия“, призова кметът на Созопол.

Дискусиите са закрити за тази страница