Все още не е уточнена дата за визитата на руския президент Владимир Путин у нас

Все още не е уточнена дата за визитата на руския президент Владимир Путин у нас, обяви пред БНР руският посланик у нас Анатолий Макаров, който уточни, че посещението ще бъде осъществено, когато бъдат изпълнени необходимите условия за това.

В края на януари Борисов и Путин проведоха телефонен разговор, в който бяха обсъдени съвместни енергийни проекти, сред които АЕЦ „Белене“ и българското участие в „Турски поток“, припомни посланик Макаров.

„Що се отнася до въпроса за посещението на президента Путин, има действаща покана и от президента Радев, и от премиера Бойко Борисов. Срокът обаче ще бъде уточнен по каналите, когато двете страни постигнат разбиране, че е назрял моментът за тази визита и условията за нея са напълно изпълнени“, заяви посланик Макаров.

Посолството на Руската федерация у нас организира инициатива „Попитай посланика“.

На страницата в социалната мрежа Facebook на руската мисия у нас вече има зададени близо 600 въпроса, като сред темите, които се засягат, са нерешеният въпрос с българските архиви в Москва, ключови енергийни проекти, визовият режим и рисковете от хибридната война.

В неделя отговорите на най-интересните въпроси ще бъдат публикувани на страницата на руската мисия в България.

Дискусиите са закрити за тази страница