Времето остава лошо, стойте си вкъщи

Атмосферното налягане днес ще се задържи по-високо от средното за месец март.

Метеорологичната обстановка в страната ще остане сложна. В Северна и Западна България ще продължи да вали сняг и дебелината на снежната покривка ще се увеличава. В по-голямата част от Горнотракийската низина и по Черноморието ще продължи да вали дъжд. Значителни ще бъдат валежите на места в Западна България, Предбалкана и Рило-Родопската област. С умерен, в Източна България и Дунавската равнина и силен вятър от североизток ще продължи да нахлува студен въздух. По планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 0° и 5°, в крайните южни райони до 7-8°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините ще е облачно, мъгливо. Снеговалежите ще продължат, като на места в масивите от Западна България и Рило-Родопската област ще бъдат значителни. По планинските проходи ще има виелици. Ще духа силен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черноморието ще облачно с валежи от дъжд. Ще духа силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 4°-8°. Температурата на морската вода е 10°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

На 24.03.2020 слънцето ще изгрее в 06:23 часа и ще залезе в 18:42 часа. Продължителността на деня 12:19 часа.

На 24.03.2020 луната ще изгрее в 06:48 часа и ще залезе в 18:46 часа. Осветеност на диска в 0h UT 0 %. Фаза на луната: новолуние.

Дискусиите са закрити за тази страница