Волен Сидеров: Нямам какво да деля с партньорите в „Обединени патриоти”

Нямам какво да деля с партньорите в „Обединени патриоти”. Това каза лидерът на „Атака” Волен Сидеров в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

„Аз правя своите критики от принципни позиции. Такива са и моите критики към г-н Симеонов, когато беше вицепремиер – оказах се прав накрая. Сега такива са критиките и към вицепремиера Каракачанов. Аз нямам какво да деля с тях. Те не могат да ми отнемат шестте книги, хилядите статии и присъствието ми в българската политика. Аз съм този, които е направил тази коалиция и аз съм този, който има правото да отправя принципни критики”, каза Сидеров.

Лидерът на „Атака“ обяви, че иска приемането на анекс към Договора за добросъседство със Северна Македония.

„ Договорът за Добросъседство със Северна Македония не беше направен добре, но тогава затворихме очи, за да върви дипломацията и да се развиват отношенията. В крайна сметка ние сме един народ в две държави. Оказа се обаче, че македонската страна не ги разбира така нещата и започнаха подмятания, които дразнят – за Илинденско-Преображенското въстание, за цар Самуил, за Гоце Делчев. Това налага този анекс”, каза той.  

„Сега не могат да се затворят очи, защото се оказва, че Скопие продължават да провокират на принципа: „2 лв., ако мине”. Наглост, наглост и да видим докъде ще търпят българите. Тъй като ние трябва да защитим нашето национално достойнство, дипломацията си е дипломация, но тя е и прилагане на сила. Ако не покажеш на някой, че искаш нещо от него, той ще реши, че ти си слаб, може да си играе с тях. /…/Северна Македония зависи от нашето мнение за приемането им в НАТО и ЕС. Защо да не използваме това? Какво пречи, особено когато сме възмутени”, запита Сидеров.

Той подчерта, че договорът позволява той да бъде допълван, изменян и дори прекратяван и затова не би трябвало да има проблем с добавянето на анекса, предложен от „Атака”.  Сидеров обясни, че не може да гарантира дали останалите партньори в малката коалиция ще подкрепят анекса.

Дискусиите са закрити за тази страница