ВМРО-ДПМНЕ иска македонците да гласуват по убеждение на референдума

Всеки македонец, според своите убеждения, сам да реши как да гласува на референдума за името на страната в края на месеца. Такова послание излъчи най-голямата опозиционна партия в западната ни съседка ВМРО-ДПМНЕ на извънредна пресконференция тази нощ, предаде БНР.

Не партиите, а нацията трябва да решава националните въпроси, обяви лидерът на националистите Християн Мицковски и допълни, че всеки отделен македонец, със собствения си морал и съвест, ще вземе решение, което смята за най-добро.

„Нашата родина е на кръстопът и това са исторически решения. Трябва да се каже, че с направеното досега правителството разруши всички преговорни позиции, градени досега“, заяви Мицковски в централата на партията. „Просто трябва да слушате сърцето и ума си и в крайна сметка Македония ще спечели „, каза той.

Същевременно Мицковски определи договора с Гърция за името Северна Македония като „бездна“.

На 30 септември македонците ще бъдат попитани дали подкрепят членството на страната в Европейския съюз и НАТО посредством сключването на договора с Гърция.

Същевременно американският министър на отбраната Джеймс Матис обяви, че следващата седмица ще посети Скопие. Матис е загрижен, че Русия може да се опита да повлияе на резултата от референдума, след отправената към Македония покана за членство в НАТО. 

Дискусиите са закрити за тази страница