Вицепремиерът Томислав Дончев нареди проверка на проекта за Ларгото

Подписах писмо до управляващия орган, до одиторите, до дирекция „Национален фонд“ в Министерство на финансите, че искам проектът за Ларгото да бъде проверен – всички разходи, документация и проверка на място, за да видим дали в него има нередности. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев преди да бъде изслушан от парламентарната комисия по европейските фондове.

Дончев подчерта, че не работи лековато и не може да се довери само на твърденията, които Елена Йончева от БСП изнесе и увери, че отговорните институции ще си свършат работата.

Томислав Дончев, вицепремиер: Политическият ми коментар. В тази система, където има много пари, които трябва да се разходват в полза на обществото, винаги е имало опити за натиск. Въпрос на мъжкарско поведение е да не им се поддаваш. Много не ми се иска, парламентът да участва в тези форми на натиск.
Дончев каза още, че Боил Банов е показал документи с подпис на министъра тогава, искова молба до съда да бъдат търсени въпросните пари като неустойка от фирмата.

Томислав Дончев, вицепремиер: Това изключва всякаква хипотеза някой да е бил корумпиран. Щом гониш някой в съда и търсиш да си прибереш неустойката, как може, образно да си в завера с него

Дискусиите са закрити за тази страница