ВИДЕО Украински транспортен Ан-124 "Руслан" кацна на летището в Бургас, полетът не фигурира във Flightradar

Огромен украински транспортен самолет кацна току-що на летището край бургаския кв. Сарафово, съобщава Флагман. Аеропланът е прелетял преди около 20 минути над жк. „Славейков“ и е стреснал стотици бургазлии заради шума, който издават четирите му двигателя.

Става въпрос за транспортьор Антонов (Ан-124) „Руслан“, който е „малкото братче“ на унищожения в началните дни на войната в Украйна Ан-224 „Мрия“, който беше единична бройка и държеше рекорда за най-голям самолет в Книгата на Гинес.

Сега този рекорд се държи от типа самолет, прелетял преди малко над Бургас и кацнал на летището. Неясно остава какво прави Ан-ът в Бургас. Полетът не е регистриран в сайта за проследяване Flightradar и не фигурира в списъците на пристигащи и заминаващи.

Това всъщнлст е третият път за тази седмица, в който самолетът е забелязан и чут в небето над Бургас.

По-рано днес премиерът Кирил Петков, вероятно заради категоричната позиция на Корнелия Нинова, заяви, че България няма да изнася оръжия за Украйна. В началото на седмицата, след среща с президента Володимир Зеленски в Киев, лидерите се договориха, че страната ни ще ремонтира повредените танкове на Украйна.

 

Дискусиите са закрити за тази страница